Bato’s weg Bungalow

Bato’s weg Bungalow

Oosterbeek
An all-electric bungalow near Bato’s Wijk park
The generously cantilevered vegetation roof seems to float weightlessly over the glazed window frames along the southern and western elevations
The steel structure, wood-frame components and large window-frames which make up the lightweight home are all prefabricated
South-west facade
Vertical detail of the cantilevered veranda-roof with PV panels
A brick wall along the eastern perimeter defines the entrance and ensures privacy for the clients
Generous sliding doors enhance the ‘inside-outside’ feeling which the ample south-west facing veranda affords the adjoining living spaces

Year

2019
Status
Completed

About

A modern pavilion-like bungalow was designed by NEXIT at the tip of brown-field site, called Vera Eijbershof and on the edge of Bato’s Wijk Park. The generously cantilevered vegetation roof seems to float weightlessly over the glazed window frames along the southern and western elevations. The steel structure, wood-frame components and large window-frames which make up the lightweight home are all prefabricated. A brick wall along the eastern perimeter defines the entrance and ensures privacy for the clients. Generous sliding doors enhance the ‘inside-outside’ feeling which the ample south-west facing veranda affords the adjoining living spaces. The cantilevered veranda-roof incorporates PV panels which, together with the installed heat-pump, make the bungalow energy-neutral.

Specifications

Project
New residential house in Oosterbeek
Team
Addy de Boer, Joost Boks, Mireia Cases
Client
Private
Size
142.5m²
Images
Jan de Vries (JDVF), NEXIT

Location