Studio Stok

Studio Stok

Groenestraat, Nijmegen
Nestled in a secluded courtyard in Nijmegen, this glass-enveloped studio appears to dissolve into the green oasis thanks to its floral screen-printed glazing.

Year

2004
Status
Completed

About

This new studio, situated in a secluded courtyard in Nijmegen, replaces a dilapidated industrial shed. The new building houses an office space with studio and a cooking lab for the development of culinary products. It combines the client’s profession and his passion. The building is entirely prefabricated and sheathed in a second skin constructed with a greenhouse glazing system. The grass-green screen print adds a spatial experience to the façade. This artificial vertical ‘garden’ blends in with the courtyard’s green microculture. The screen print was designed by photographer Tineke Schuurmans.

Specifications

Project
New studio in Nijmegen
Team
Addy de Boer, Wilbert de Haan, Emil Olivier / Artwork Tineke Schuurmans
Client
Stok Holding BV
Contractor
Bouwbedrijf Ponje, Handel
Size
150 m²
Images
NEXIT

Location