King Cuisine

King Cuisine

Jules Verneweg Tilburg
Solar glazing in a yellow-green tone forms a reference to the olive oil-based products being packed in the factory space to the rear of this building.

Year

2010
Status
Completed

About

An existing office building was reused, remodelled and extended for this project. The two-storey extension was carefully tuned to the 1970s signature of the existing building. Brightly coloured solar glazing that was applied to the entire length of the façade forms a tongue-in-cheek reference to the olive oil-based products being packed in the factory space to the rear of this building. The extension’s warm atmosphere is echoed in the colours and materials used in the renovated existing office spaces. All newly arranged individual spaces and cubicles have transparent partition walls along the corridors, visually enlarging the spaces. Individual offices can easily be merged when larger spaces are desired.

Specifications

Project
Extension and renovation of an existing office building
Team
Addy de Boer, Joost Boks, Maurice L'homme
Client
King Cuisine, Tilburg
Contractor
Bouwtrant, Eersel
Size
1250 m²
Images
Jan de Vries

Location