circa...dit Arnhem

circadit
circa...dit maquette
standing garden montage
previous pauseresume next
1 of 8

circa...dit Arnhem

- Project
Projectruimte voor beeldende kunst
- Client
Stichting Atelierbeheer SLAK i.s.m. Portaal
- Dimensions
250 m2
- Location
Weerdjesstraat, Arnhem
- Team
Addy de Boer, Wilbert de Haan, Arjan Wanders
- Contractor
Bouwtrant, Eersel
- Start - Completion
2011-2012
Aan de Weerdjesstraat in Arnhem, in de nabijheid van de blauwe golven, is een kleine leegstaande kantoorvleugel herbestemd tot een projectruimte voor beeldende kunst. De ruimte staat in dienst van onderzoek, experiment en talentontwikkeling. Circa...dit zal met voortdurend wisselende curatoren een veelzijdig en wisselend programma aanbieden met als doel om onder een breed publiek belangstelling te wekken voor nieuw talent in de beeldende kunsten. De bestaande 'zaagtandgevel' is voorzien van vegetatiekorven met diverse beplantingen (zie ook; Standing Garden). Deze groene gevelelementen zorgen voor een hogere attentiewaarde en een vergroening van het harde straatbeeld zonder bomen.